Consult en tarieven

Hoe ziet een Klassiek Homeopatisch consult eruit?

Consult en tarieven - Homeopathie Friesland

Als klassiek homeopaat behandel ik mensen, geen ziekten. Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit consult maak ik een inventarisatie van de algehele gezondheidstoestand.

Allereerst komen de klachten die iemand ervaart uitgebreid ter sprake. Hoe lang bestaan ze al? Waardoor worden ze erger of juist beter? Hoe is de reactie op de klachten? Daarna komen de persoonlijke kenmerken aan bod die niet direct met de klacht(en) te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan persoonlijkheid, slaappatroon, concentratievermogen, energieniveau, reactie op weersomstandigheden en voedselvoorkeuren. Een ander belangrijk onderdeel is de ziektebiografie. Welke ziekten heeft iemand doorgemaakt in zijn leven en welke ziekten doen zich voor in de familie?

De informatie die wordt verzameld tijdens het consult, vormt de basis voor het homeopathische geneesmiddel. Het geneesmiddel moet passen bij het totale beeld dat ontstaan is. Dit beeld wordt getoetst aan twee belangrijke homeopathische naslagwerken: het repertorium en de materia medica. Het uiteindelijke geneesmiddel wordt vaak gegeven in de vorm van korreltjes, al dan niet opgelost in een water- of alcoholmengsel. Ook ontvangt u een voorschrift hoe u het geneesmiddel in moet nemen.

Wat zijn de kosten van een consult?

  • Eerste consult € 98,00
  • Vervolgconsult € 70,00
  • Herhalingsrecept € 17,50

Wordt een consult vergoed?

NVKH erkende klassiek homeopaten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Raadpleeg de polisvoorwaarden van de ziektekostenverzekering om te kijken hoe dit bij u geregeld is.

Voor de zorgverzekeraars ben ik geregistreerd onder de AGB codes 90-046728 en 09-55349.

Een afspraak maken voor een consult